Wat is het Islamitisch onderwijs?

Het Islamitisch onderwijs is een belangrijk aspect binnen de Islamitische gemeenschap. Het helpt moslims beter begrip te krijgen voor het geloof en bied een solide basis voor de Islamitische identiteit. Ben je benieuwd naar meer informatie over het Islamitische onderwijs? Of overweeg je te willen werken binnen het Islamitische onderwijs en wil je meer informatie? Lees dan vooral verder!

Yunus Emre Islamitisch Onderwijs

Islamitische leer

Binnen het Islamitisch onderwijs wordt er gefocust op de Islamitische leer en de praktijk. De leer van de Koran en de Hadith, de geschiedenis van de islam en de Islamitische wetgeving worden hierbij gevolgd. Het Islamitisch onderwijs heeft als doel om de moslims te helpen met het dieper begrijpen van hun geloof en hun rol in de samenleving. Ook helpt het onderwijs bij het ontwikkelen van de spirituele en moralen waarden. Hierdoor kunnen moslims het geloof beter begrijpen en toepassen in het dagelijks leven. Er ontstaat een sterke band met Allah en moslims kunnen zich op spiritueel vlak ontwikkelen. Als moslim leer je begrip te creëren voor jouw rol binnen de samenleving en wat je kan bijdragen aan de samenleving.

Ook leer je alles over de Islam en kun je deze kennis vervolgens doorgeven aan niet-moslims om zo als moslim te kunnen bijdragen aan beter begrip tussen de verschillende religies en culturen. Naast de Islamitisch leer, leert het onderwijs ook de moslims vaardigheden te ontwikkelen op gebied van carrière en persoonlijke ontwikkeling. Zo worden ze opgeleid tot verantwoordelijke, medelevende en empathische individuen die kritisch kunnen denken, besluitvormig zijn en een probleem oplossende houding hebben. Dit levert een positieve bijdragen aan de toekomst van de moslims.

Voordelen van het Islamitisch onderwijs

Welke voordelen heeft het Islamitisch onderwijs precies t.o.v. ander soort onderwijs? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

  1. Leren over de Koran en Hadith;
  2. Ontwikkelen van een sterke verbinding tussen moslims;
  3. Moslims het geloof leren begrijpen en toepassen in het dagelijks leven;
  4. Ontwikkelen van spiritualiteit en een sterke band met Allah;
  5. Het helpen van moslims om succesvolle en productieve moslims te worden binnen de samenleving;
  6. Bevorderen en bijdragen aan een beter begrip tussen verschillende religies en culturen;
  7. Moslims in staat stellen om kennis over de Islam te verspreiden.

Aan de slag gaan binnen het Islamitisch onderwijs?

Wil jij graag het verschil maken en werken binnen het Islamitisch onderwijs? Bij Yunus Emre wordt er kwalitatief sterk basisonderwijs aangeboden binnen een veilige omgeving, geïnspireerd door de Islam. De Koran en Soennah zijn hierin leidend en vormen de basis van het onderwijs. Door dit te combineren met kwalitatief sterk onderwijs, ontstaat er ruimte om de kinderen een brede persoonlijke ontwikkeling te kunnen bieden. Yunus Emre heeft verschillende vacatures openstaan voor de omgeving Den Haag, Naaldwijk en Zoetermeer. Benieuwd naar de vacatures of wil je meer weten over Yunus Emre? Neem dan een kijkje op www.bsyunusemre.nl