Waarom kiezen voor Islamitisch onderwijs voor jouw kind?

islamitisch onderwijs

Het kan best lastig zijn om de basisschool uit te kiezen voor jouw zoon of dochter. Er zijn genoeg scholen om uit te kiezen, maar hoe weet je nou precies welke school het beste bij jouw zoon of dochter past? Yunus Emre is een Islamitische basisschool die onderwijs geeft op basis van de Koran en Soennah. Door dit te combineren met een kwalitatief sterk onderwijs, ontstaat er ruimte om de kinderen een brede persoonlijke ontwikkeling te kunnen bieden. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van het Islamitisch onderwijs en waarom Yunus Emre een goede school zou kunnen zijn voor jouw zoon of dochter!

Voordelen van het onderwijs:

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als ouders kiest voor het Islamitisch onderwijs. Uiteraard verschilt dit per persoon, maar enkele mogelijke redenen zouden kunnen zijn:

  1. Geloofsopvoeding: Ouders die hun kinderen een islamitische geloofsopvoeding willen geven, kunnen kiezen voor islamitisch onderwijs. Kinderen leren dan over de Islamitische leer, waarden, normen en praktijken. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de Islamitische cultuur, geschiedenis en tradities. Dit allemaal naast het aanbieden van regulier onderwijs.
  2. Waarden en normen: Islamitisch onderwijs besteed aandacht aan de islamitische waarden en normen, zoals respect, naastenliefde, eerlijkheid en verantwoordelijkheid. Ouders die waarde hechten aan deze specifieke ethische principes kunnen islamitisch onderwijs kiezen om hun kinderen te helpen deze waarden te ontwikkelen.
  3. Gemeenschapsgevoel: Voor sommige ouders kan islamitisch onderwijs een gevoel van gemeenschapsgevoel en verbondenheid bieden. Hierdoor kunnen de kinderen opgroeien in een omgeving waarin de islamitische identiteit wordt erkend en gewaardeerd. Dit kan ouders aanspreken die waarde hechten aan het behouden van de culturele en religieuze identiteit van hun kind(eren).
  4. Onderwijskwaliteit: Islamitische scholen kunnen een hoogwaardig onderwijsprogramma aanbieden dat voldoet aan de onderwijsnormen. Ouders kunnen kiezen voor islamitisch onderwijs vanwege de kwaliteit van het onderwijsprogramma, de kleinere klassen, de aandacht voor individuele behoeften van leerlingen of andere onderwijskenmerken die zij belangrijk vinden.
  5. Persoonlijke voorkeur: Sommige ouders kunnen simpelweg de voorkeur geven aan islamitisch onderwijs op basis van hun persoonlijke overtuigingen, ervaringen of voorkeuren. Ouders hebben het recht om een school te kiezen die past bij hun visie op onderwijs en opvoeding.

Eigen keuzen

Het is belangrijk om te benoemen dat de keuze voor Islamitisch onderwijs, net als elke andere onderwijskeuze, een persoonlijke beslissing is. Het is belangrijk om als ouders een zorgvuldige keuze te maken voor een onderwijssysteem dat het beste past bij de wensen en het kind. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met desbetreffende scholen om informatie te winnen. Zo kan jij een weloverwogen beslissing nemen!

Wil je graag meer informatie over Yunus Emre? Neem dan een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op! Wie weet spreken of zien wij elkaar snel.