Het schoolkamp

Een van de hoogtepunten van het schooljaar is het schoolkamp voor de groepen 7. Het schoolkamp is een onlosmakelijk onderdeel van het leerprogramma van de school. We zoeken ieder jaar een locatie op waar de kinderen in een ontspannen sfeer gedurende drie dagen lekker intensief bezig kunnen zijn met activiteiten.

Het schoolkamp geeft het kind nieuwe belangrijke ervaringen en levert andere leermomenten buiten het leslokaal op. Op het kampprogramma staan activiteiten zoals bezoek aan de natuur en verschillende leer-, sport en ontspanningsactiviteiten.

Als kinderen op kamp gaan, zijn ze op zichzelf, soms voor de allereerste keer in hun leven. Ze moeten zelf beslissen wat te eten, wat te dragen en aan welke activiteiten deel te nemen. Hierdoor ontwikkelen ze zelfvertrouwen en worden zelfstandiger. Ze leren het samenwerken en rekenen op anderen en nog belangrijker dat anderen ook op hen zullen rekenen. Een voor de hand liggend voordeel van het schoolkamp is dat kinderen langdurige vriendschappen maken. Dit leidt tot hechtere banden in de groepen 8.

Uiteraard zijn tijdens het kamp de Islamitische normen en waarden net als op school gewaarborgd: gescheiden slapen, wasgelegenheid, halal eten en het gebed op tijd verrichten.

Aan het schoolkamp is een eigen bijdrage gekoppeld van €60,- per kind. Ouders met een Ooievaarspas hebben een eigen bijdrage van €30,-.

Via de besloten Facebookpagina van ISNO Yunus Emre kunt u het schoolkamp volgen. Hieronder een aantal reacties van een ouders/verzorgers over het schoolkamp van 2016-2017.

“Bedankt voor het koken en de goede zorg voor onze kinderen, dat Allah jullie mag belonen, InshaaAllah ook voor de meesters en juffen natuurlijk”

“Masha Allah leuk om te zien,geweldig gewoon” “Super super super super leuk macha allah.”

“Als trotse broer mag ik zeggen dat ik trots ben op jullie als scholengemeenschap”

“Geweldig om te zien dat iedereen zo geniet!”

“Ma sha Allah, al die blije gezichten ”

“Ziet er erg leuk en gezellig uit. Mooi filmpje ook…”