4 redenen om leerkracht te worden in het Islamitisch onderwijs

Op zoek naar een leerkracht functie binnen het Islamitisch onderwijs? Of twijfel je of het iets voor jou is? Wij vertellen je welke voordelen het werken binnen het Islamitisch onderwijs voor jou kan hebben! Lees hier de top 4 redenen om leerkracht te worden in het Islamitisch onderwijs.

Islamitsch onderwijs

1.     Betekenis vol werk

Als moslim of als geïnteresseerd persoon in de Islam, kan het erg betekenisvol werk zijn. Het geloof en de kennis over het geloof te kunnen overdragen aan leerlingen is erg bijzonder. Hierbij kun je het geloof voor hen praktiseren en een bijdragen leveren aan de Islamitische gemeenschap. Je geeft hierbij onder andere les in religie en cultuur en geeft dit door aan de toekomstige generatie.

2.     Culturele diversiteit

Als leerkracht binnen het Islamitische onderwijs maak je onderdeel uit van een diverse culturele omgeving. Hierbij krijg je te maken met verschillende nationaliteiten, talen en culturen. Hierdoor kan je zelf meer leren over de verschillende culturen en een breder perspectief ontwikkelen.

3.     Uitdaging en ontwikkeling

Binnen het Islamitisch onderwijs werken is uitdagend en bied veel kansen voor ontwikkeling. Het is een stimulerende omgeving waarbij je als leerkracht verder kan ontwikkelen door je te verdiepen in de Islamitische cultuur en religie. Dit gebeurt door het werken met leerlingen die elk hen eigen religie, cultuur en leerbehoeften hebben.

4.     Samenwerking en gemeenschapszin

Binnen het Islamitisch onderwijs is er veel ruimte om als leerkracht samen te werken met collega’s en ouders. Dit om zo het onderwijs en de gemeenschap te verbeteren. Hierdoor ontstaat er een gevoel van gemeenschapszin en betrokkenheid in de Islamitische gemeenschap.

Ga jij als leerkracht aan de slag binnen het Islamitisch onderwijs?

Inmiddels enthousiast geworden om leerkracht te worden binnen het Islamitisch onderwijs? Of benieuwd naar meer informatie? Yunus Emre is een Islamitische basisschool die kwalitatief basisonderwijs biedt geïnspireerd op de Islam. Hierbij staat persoonlijke ontwikkeling centraal en zijn de Koran en Soennah leidend. Bij Yunus Emre zijn we op zoek naar leerkrachten! Neem een kijkje tussen de vacatures!