Islamitische basisscholen in Den Haag en Zoetermeer; Yunus Emre

Basisscholen Den Haag Zoetermeer

Ben jij op zoek naar Islamitische basisscholen in Den Haag en Zoetermeer? Zoek dan niet verder! In de levendige steden Den Haag en Zoetermeer is een bijzondere onderwijsinstelling te vinden: de Islamitische Basisscholen van Yunus Emre. Deze scholen bieden een unieke omgeving, waarin de Islamitische waarden hand in hand gaan met hoogwaardig onderwijs. In deze blog verkennen we de essentie van Yunus Emre, waar kinderen niet alleen kennis kunnen vergaren, maar ook hun identiteit kunnen versterken in een diverse en ondersteunende omgeving. Lees dus snel verder!

Islamitisch onderwijs met een visie

Yunus Emre streeft naar het bieden van meer dan alleen kennisoverdracht. Hier wordt onderwijs vormgegeven met een diepgaand begrip van de Islamitische waarden. Het is een plek waar kinderen niet alleen groeien in academische vaardigheden. Yunus Emre biedt namelijk continue ontwikkeling, brede ontwikkeling, een multiculturele samenleving en afgestemd onderwijs op de behoefte van de leerling. Met het onderwijs dat we bieden, streven we naar een vergroting van de emancipatie van de moslimburger in de Nederlandse samenleving en van het moslim zelfbewustzijn. Daarom luidt de missie van Yunus Emre als volgt: We leggen de basis voor volwaardige wereldburgers, met een verantwoorde identiteit, met onderwijs van hoog niveau, met goed gekwalificeerde Leraren en stafleden, in verscheidenheid van culturen en binnen een moderne en open organisatie.

Een wereldse educatie voor een diverse gemeenschap

Yunus Emre verwelkomt kinderen van verschillende achtergronden en culturen en samen vieren we de diversiteit die de schoolgemeenschap verrijkt. Zo groeien onze leerlingen op in een multireligieuze, multiculturele en multi-etnische omgeving. Door het besef van de eigenwaarde en identiteit, zal kennis en waardering voor mensen met een ander geloof gestimuleerd worden. Zo ontstaat er een onderwijsmethode die niet alleen intellectuele nieuwsgierigheid stimuleert, maar ook de sociale verantwoordelijkheid van de leerlingen. Dit zorgt ervoor dat onze leerlingen een brede oriëntatie op de wereld krijgen en zich ontwikkelen tot waardevolle partners van onze Nederlandse samenleving.

Bouwen aan de toekomst met kwaliteitsonderwijs

Yunus Emre staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteitsonderwijs. De basisscholen in Den Haag en Zoetermeer werken voortdurend aan het verbeteren van de leerervaring. Dit gebeurt door innovatieve lesmethoden te implementeren en te investeren in de professionele ontwikkeling van het personeel. Het doel is om niet alleen te voldoen aan, maar de onderwijsstandaarden te overtreffen, zodat de kinderen van Yunus Emre goed voorbereid de toekomst tegemoet gaan.

Ouderbetrokkenheid en samenwerking van basisscholen Den Haag en Zoetermeer

Een integraal onderdeel van het succes van Yunus Emre is de nauwe samenwerking met ouders. De school moedigt actieve betrokkenheid aan en gelooft in een partnerschap tussen school en ouders om de ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen. Ouders worden aangemoedigd om deel te nemen aan schoolactiviteiten en hebben regelmatig contact met de leraren om de voortgang van hun kinderen te bespreken. Ook is een goede samenwerking belangrijk voor een goede implementatie van de Islamitische identiteit.

Jouw kind aanmelden voor één van de basisscholen in Den Haag of Zoetermeer

Als je op zoek bent naar een onderwijsomgeving waarin Islamitische waarden en kwaliteitsonderwijs samenkomen, overweeg dan de inschrijving van jouw kind bij Yunus Emre. Hier wordt niet alleen kennis gedeeld, maar ook een fundament gelegd voor een leven van begrip, empathie en succes. Ontdek de wereld van Yunus Emre en geef jouw kind de sleutel tot een verrijkende onderwijservaring.

Wil je meer weten over het onderwijs, onze identiteit of over onze verschillende scholen? Op onze website is alle informatie te vinden. Kom je er zelf niet helemaal uit? Aarzel dan niet en bel gerust naar 0174 82 03 24 of mail naar info@bsyunusemre.nl voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!