Hoe weet je of de functie Gymleerkracht bij jou past?

Twijfel je erover of de functie gymleerkracht wat voor jou is? Of heb je een grote passie voor sport en beweging en wil je hier meer mee doen? Wij vertellen je meer over de functie en waarom gymleerkracht een leuk en mooi beroep is. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Islamitsch onderwijs gymleraar gymleerkracht

Wat houd de functie precies in?

Als gymleerkracht is een van jouw belangrijkste taken het lesgeven in lichamelijke opvoeding. Hier kun jij je passie voor sport en beweging in kwijt. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van de lesplannen, het voorbereiden van de lessen en het geven van instructies. Je hebt als gymleraar dus veel vrijheid en kunt zelf meebeslissen over de invulling van de lessen. Dit zorgt voor een afwisselende en uitdagende baan. Daarnaast ben je als gymleerkracht verantwoordelijk voor het beoordelen en begeleiden van studenten. Hoe presteren de leerlingen? Waar heeft de leerling hulp bij nodig? En bij welke aspecten kun jij bijdragen aan de ontwikkeling van de leerlingen op lichamelijk gebied? Kortom begeleid en help je de leerlingen waar nodig om ontwikkeling mogelijk te maken. Ook is de veiligheid van de leerlingen erg belangrijk. Als gymleerkracht ben jij verantwoordelijk voor een veilige omgeving en veilige sportlessen.

Wat voor taken heb je als Gymleerkracht?

Naast het organiseren van gymlessen heb je als gymleerkracht ook andere leuke taken zoals:

  • Het organiseren of betrokkenheid bij schoolactiviteiten of naschoolse activiteiten. Denk hierbij aan sportdagen, sportevenementen en schoolkampen.
  • Samenwerken met andere leerkrachten. Gymlessen kunnen overlappen met andere lessen of activiteiten. Hierbij zul je samen met andere leerkrachten activiteiten moeten bedenken of coördineren.
  • Contact onderhouden met belangrijke externen. De gemeente of sportverenigingen zijn belangrijk voor het houden van gymlessen. Als gymleraar onderhoud jij contact met hen en zorgt voor een fijne en soepele samenwerking.

Hoe wordt je Gymleerkracht?

Ben je geïnteresseerd in een beroep als gymleerkracht? Hoe word je dan gymleerkracht? Voor je aan de slag kan gaan zijn er verschillende onderdelen belangrijk.

  • Allereerst heb je een diploma nodig in de richting van lichamelijke opvoeding. Door deze opleiding te hebben gedaan, heb je alle kennis in huis die er nodig is voor de functie gymleerkracht.
  • Je bent communicatief sterk. De hele dag zul je communiceren met leerlingen en leraren. Hierdoor is het belangrijk dat je hierin thuis bent en duidelijke instructies kan geven.
  • Het hebben van organisatorische vaardigheden. Als gymleerkracht ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van de lesplannen. Hierdoor is het belangrijk dat je dit graag doet en onder de knie hebt.
  • Tot slot is het uiteraard essentieel dat je een passie hebt voor sport en beweging. Je voelt je erin thuis en kan dit ook overbrengen op de leerlingen.

Op zoek naar een baan als Gymleerkracht.

Wil je aan de slag gaan als gymleraar in Den Haag? Zoek dan niet verder! Yumus Emre is momenteel op zoek naar een gymleerkracht voor de school Van Damstraat in Den Haag. Yumus Emre is een Islamitische basisschool die onderwijs geeft binnen een veilige omgeving, geïnspireerd op de Islam. De Koran en Soennah zijn hierin leidend en vormen de basis van het onderwijs. Yunus Emre biedt kwalitatief sterk onderwijs met hierbij ruimte om de kinderen een brede persoonlijke ontwikkeling te kunnen bieden. Als gymleerkracht kan jij hieraan bijdragen! Benieuwd naar de vacature? Bekijk de vacature hier!