Het maken van een keuze: Basisscholen Den Haag

Basisscholen Den Haag

Ben je op zoek naar een basisschool in Den Haag voor jouw kind? Dan komt er een hoop op je af bij het maken van deze belangrijke stap in de ontwikkeling van je kind. Waar moet je beginnen? Bij Yunus Emre begrijpen wij dat ouders op zoek zijn naar een basisschool die niet alleen hoogwaardig onderwijs biedt, maar ook aansluit bij hun identiteit en culturele waarden. Wil jij meer weten over het onderwijs van Yunus Emre of over onze basisscholen Den Haag? Wij vertellen het je!

De zoektocht naar de juiste basisschool in Den Haag

Het kiezen van de juiste basisschool is een belangrijke beslissing. Er zijn namelijk een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Om wat orde te scheppen in de chaos, beschrijven wij hieronder een aantal onderdelen waar je aan moet denken bij het maken van deze keuze.

  1. De kwaliteit van het onderwijs: Een goede educatieve basis is erg belangrijk. Vanuit de basisschool gaat jouw kind doorstuderen op de middelbare school en vanuit daar weer verder. Om deze reden is het belangrijk dat de kinderen op de basisschool spelenderwijs worden uitgedaagd om het meeste uit zichzelf te halen. Yunus Emre streeft naar onderwijs van hoge kwaliteit met aandacht voor academische prestaties.
  • Identiteit van de school: Een belangrijk onderdeel in het maken van de juiste keuze, is de identiteit van de school. Het is van groot belang dat deze aansluit bij de identiteit van de ouders, omdat kinderen hier het grootste gedeelte van hun dag doorbrengen. Bij Yunus Emre staat de islamitische grondslag centraal. Dit betekent dat we speciale aandacht besteden aan het ontwikkelen van een islamitisch zelfbesef bij de leerlingen.
  • Persoonlijke ontwikkeling: Een plek waar een kind zelf kan ontdekken en groeien is van onschatbare waarde. Zo leren ze in de basisschool periode onder andere: sociale vaardigheden, samenwerken, vriendschappen opbouwen, emotionele intelligentie en nog zo veel meer! Een basisschool moet hier dus ruimte voor creëren. Yunus Emre legt de nadruk op de ontwikkeling van deze belangrijke normen en waarden. We willen dat onze leerlingen groeien tot zelfbewuste individuen die weloverwogen keuzes kunnen maken.  
  • Betrokkenheid van ouders: Een goede communicatie met de ouders, over wat er speelt op school, is erg belangrijk. Dit draagt bij aan het succes van het kind. Bij Yunus Emre moedigen we actieve betrokkenheid tussen de basisschool en de ouders aan.

Waarom Yunus Emre de juiste keuze is

Yunus Emre onderscheidt zich als basisschool door zijn islamitische levensbeschouwelijke grondslag. Hierdoor is Yunus Emre de geschikte keuze voor ouders die waarde hechten aan deze identiteit. Zo streven wij ernaar om een Islamitisch zelfbesef bij de kinderen te ontwikkelen. Ook zijn onze basisscholen gefocust op het onderwijzen van de normen en waarden. Hierbij zijn eerlijkheid, verdraagzaamheid en respect een belangrijke basis voor het karakter van het kind. Daarnaast is het niveau van het onderwijs een belangrijke pijler. Ons team van toegewijde docenten biedt hoogwaardig onderwijs, die gericht is op de academische groei en persoonlijke ontwikkeling. Als laatste moedigen we de ouders aan om actief deel te nemen aan het onderwijsproces van de kinderen. Hierdoor ontstaat een sterke en ondersteunende gemeenschap in de basisscholen van Yunus Emre.

Basisscholen Yunus Emre in Den Haag

Yunus Emre is niet zomaar een basisschool, we creëren een plek waar educatie, identiteit en waarden samenkomen. Dit om zo de kinderen te vormen tot zelfbewuste en verantwoordelijke mensen. Ben jij op zoek naar een basisschool, in Den Haag, die de islamitische identiteit van jouw kind respecteert en tegelijkertijd ondersteunt? Dan is Yunus Emre een geschikte keuze.

Ontdek meer over onze basisscholen in Den Haag of één van onze andere locaties. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Ook kun je onze website bezoeken voor meer informatie over onze identiteit en normen en waarden. Onderzoek of Yunus Emre de plek voor jouw kind is!