ISNO Yunus Emre is een organisatie met een duidelijk herkenbare identiteit. De organisatie heeft bevlogen en bekwaam personeel in dienst, biedt kwalitatief sterk basisonderwijs aan waarin de identiteit centraal staat en de laatste faciliteiten in gebruik zijn.

Ter versterking van onze organisatie zijn wij momenteel op zoek naar een Financieel Directeur

ISNO Yunus Emre is een snelgroeiende stichting met momenteel 6 basisscholen (4 in Den Haag, 1 in Zoetermeer en 1 in Naaldwijk). Ter vervanging van onze huidige business-controller, die met pensioen gaat, zijn wij per direct op zoek naar een Financieel Directeur.

In deze voor ons cruciale positie rapporteer je direct aan de bestuurder van de stichting en stuur je onze afdeling financiën aan (2 FTE).

Jij bent degene die verantwoordelijk is voor het begrotingsproces, de financiële administratie inclusief subsidies en projectadministratie, de jaarrekeningcontrole, het cashmanagement en liquiditeitsbeheer van de stichting. Je ontwikkelt instrumenten op het gebied van financieel beheer- en beleid. Je beoordeelt de voorgenomen beleidswijzigingen op budgettaire consequenties en bewaakt en optimaliseert de administratieve organisatie/interne controle. Daar waar nodig, zorg je proactief voor verbeteringen hierin. Je analyseert cijfers en trends en legt deze in duidelijke maand- en kwartaalrapportages vast.

Je begeleidt en ondersteunt de directeuren bij de ontwikkeling van het financieel eigenaarschap door periodiek met hen in gesprek te gaan. Gevraagd, maar ook ongevraagd, ben je met het bestuur en de 6 directeuren in gesprek over o.a. trends en eventueel (daaruit voortvloeiende) verbeteringen.

Je faciliteert het begrotingsproces, beoordeelt de conceptbegrotingen van de scholen en toetst de doelmatigheid van het beleid wat aan de begroting ten grondslag ligt. Je zorgt ook voor een overall begroting op stichtingsniveau.

Jij onderhoudt de contacten met het Ministerie van OCW, Gemeenten, leveranciers, bedrijven, ons administratiekantoor en de accountant.

Wat bieden wij?

Wij bieden een bijzonder energieke, dynamische organisatie, waarin veel ruimte is voor goede ideeën en initiatieven. Als expert binnen jouw vakgebied doet jouw mening ter zake en wordt er waarde gehecht aan hetgeen je aandraagt. Je zult enthousiaste en kundige collegae om je heen hebben, waarbij de huidige controller bovendien tijdelijk aanblijft om jou zo goed mogelijk in te werken. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Primair Onderwijs. De functie van financieel directeur is gewaardeerd in schaal 12. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, welke na een jaar – bij voldoende geschiktheid- zal worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Wie ben jij? (Functie-eisen)

• Je hebt aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau. Een RC-diploma is een pre.

• Je hebt brede kennis van bedrijfseconomie, financiën en control.

• Je hebt kennis van processen van bedrijfsvoering binnen het onderwijs.

• Je hebt vaardigheid in het ontwikkelen van beleid en begroting.

• Je beschikt over goede rapportagevaardigheden.

• Je beschikt over een sterk analytisch vermogen.

• Je hebt goede advies en communicatievaardigheden.

• Je kunt zelfstandig werken, maar je hebt ook samenwerking hoog in het vaandel staan.

• Je toont ambitie en bent proactief, je zet ergens graag de schouders onder.

• Je bent dienstverlenend en faciliterend naar de organisatie en scholen.

• Je hebt gevoel voor humor en weet te relativeren, maar je kunt ook scherp en kritisch zijn waar nodig.

Solliciteren

Je kunt je motivatiebrief met CV richten aan onze HR Adviseur Sven de Jong via vacatures@bsyunusemre.nl. Voor vragen kun je ook altijd even bellen met Sven via 06 21 91 80 92.