De Islamitische basisschool Yunus Emre

Islamitsiche basisschool

Ben je op zoek naar een Islamitische basisschool die jouw kind een solide onderwijsbasis biedt? Dan zit je bij Yunus Emre goed! Wij bieden basisonderwijs waarbij de Islamitische levensbeschouwelijke grondslag de kern vormt van ons onderwijs en wie we zijn. Wil jij weten wat Yunus Emre nog meer zo speciaal maakt? Je ontdekt het hier!

Onze identiteit als basis

We streven ernaar om een Islamitisch zelfbesef te ontwikkelen bij onze leerlingen. Om deze reden integreren we deze identiteit in ons curriculum.  Hierbij leven we belangrijke waarden na zoals: eerlijkheid, verdraagzaamheid, geduld en rechtvaardigheid. Deze eigenschappen vormen dan dus ook de basis van ons onderwijs.

Ontwikkeling

Naast de Islamitische identiteit, die de basis vormt van ons onderwijs, begrijpen we het belang van een brede oriëntatie. Als basisschool ben je tenslotte verantwoordelijk voor de basis in de ontwikkeling van kinderen. Tijdens de basisschool periode bereiden we de kinderen voor op ‘de echte wereld’ en leren we hun om respect te hebben voor anderen. Dit doen wij met het Islamitisch geloof als middelpunt. Dit doen wij door onze Islamitische normen en waarden in de praktijk te brengen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Participeren in de samenleving: Onze Islamitische basisscholen zijn verweven met de Nederlandse samenleving, waarbij we de identiteit en integratie waarborgen. Wij leren de kinderen hoe zij hun geloof kunnen combineren met het Nederlandse leven.  Onze school sluit zich niet op, maar opent juist de deuren naar de samenleving.
  • Hoogwaardig onderwijs: Ook bieden wij onderwijs van het hoogste niveau en dragen deze verantwoordelijkheid uit. Dit doen we door gekwalificeerd personeel in te zetten.
  • Multiculturele omgeving: Onze leerlingen groeien op in een multireligieuze en multiculturele omgeving. Dit betekent dat de kinderen te maken krijgen met verschillende religie omdat alle kinderen welkom zijn op onze basisschool. Dit bevordert begrip en waardering voor diversiteit.

Identiteitsbeleid van een Islamitische basisschool

Om onze identiteit effectief en volgens onze normen en waarden te implementeren, hebben we een helder identiteitsbeleid opgesteld. Dit beleid omvat richtlijnen. We verwachten dat ouders actief bijdragen aan het behoud van onze identiteit. Bij Yunus Emre streven we ernaar om uw kinderen niet alleen academisch te vormen, maar ook tot waardevolle partners in onze Nederlandse samenleving en de wereld.

Aanmelden bij een Islamitische basisschool?

Bij Yunus Emre begrijpen wij dat het aanmeldingsproces voor jouw kind een belangrijke stap is. Daarom hebben we ons aanmeldingsproces eenvoudig en transparant gemaakt. Hierdoor kan jij gemakkelijk deelnemen aan en uitmaken van onze gemeenschap.

Je kunt jouw kind eenvoudig online aanmelden via onze website. Daar zijn alle instructies en benodigde formulieren te vinden. Voordat je jouw kind aanmeldt op onze Islamitische basisschool, nodigen wij jou uit voor een open huisevenement en een rondleidingen. Dit zorgt ervoor dat je de kans hebt om onze school te verkennen en vragen te stellen. Tijdens het aanmeldingsproces staat ons team klaar om jou persoonlijk te begeleiden. We zijn beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden en mogelijke zorgen aan te pakken.

Wat goed is om te weten, is dat je rekening moet houden met de aanmeldingstermijnen en andere belangrijke datums. Dit zorgt ervoor dat jouw aanmelding op tijd verwerkt wordt. Deze termijnen en datums zijn te vinden op de website.

Direct aanmelden?

Is de Islamitische basisschool van Yunus Emre een goede match met jou? Bekijk dan de website voor alle overige informatie. We zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar. Neem gerust contact met ons op over overige vragen of voor persoonlijk contact. Samen zorgen we dat jouw kind goed terecht komt.