Basisscholen Den Haag, wat is de beste keuze voor jouw kind?

Basisscholen Den Haag

Basisscholen in Den Haag, hoe weet je welke de beste is voor jouw kind? Wellicht ben jij al bekend met Yunus Emre. ISNO Yunus Emre biedt basisonderwijs op Islamitische grondslag, waarbij de Koran en de Soennah de basis vormen. De kinderen groeien op in een multireligieuze, multiculturele en multi-etnische omgeving. Hierbij willen wij een aantal belangrijke waarden en normen aan onze leerlingen meegeven om later hun eigen keuzes te kunnen maken. Denk onder andere aan eerlijkheid, onzelfzuchtigheid, doorzettingsvermogen en respect. Dit vinden wij bij Yunus Emre erg belangrijk.

Bij Yunus Emre hebben we zes scholen op verschillende locaties. Drie van deze scholen bevinden zich in Den Haag. Meer weten over ons onderwijs en onze basisscholen in Den Haag? Lees dan vooral verder. Hier gaan we het in deze blog over hebben.

Islamitisch onderwijs en de voordelen ervan

Islamitisch onderwijs biedt een unieke benadering van leren en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan islamitisch onderwijs die het een waardevolle en betekenisvolle keuze maken voor veel ouders en leerlingen.

Allereerst legt islamitisch onderwijs de nadruk op morele en ethische waarden, waarbij de leerlingen worden aangemoedigd om een deugdzaam en verantwoordelijk leven te leiden. Een ander voordeel is de integratie van religieuze studies in het onderwijs. Naast reguliere vakken krijgen studenten de kans om de Koran te bestuderen, de hadith (overleveringen van de profeet Mohammed) te leren en de basisprincipes van de islam te begrijpen. Dit draagt bij aan een dieper begrip van hun geloof en bevordert spirituele groei.

Tot slot bevordert islamitisch onderwijs vaak de betrokkenheid van ouders en de gemeenschap als geheel. Ouders worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het onderwijs van hun kinderen en de school dient als een verlengstuk van de gezinswaarden. Hoe fijn is dit wel niet?

Basisscholen Den Haag Yunus Emre

Yunus Emre heeft drie basisscholen die zijn gevestigd in Den Haag. Namelijk Basisschool Mandelaplein, Van Damstraat en Schalk Burgerstraat. Alle scholen van Yunus Emre zijn verschillend maar er is altijd wel één ding wat overkomt; Elke stem telt. Op onze basisscholen doet elke mening ertoe en word iedereen gehoord.

Bij Yunus Emre bieden we een brede persoonlijke ontwikkeling van het kind door kwalitatief sterk onderwijs te combineren met de islamitische identiteit. Door deze unieke combinatie ontwikkelen kinderen zich optimaal tot actieve en sterk gevormde burgers. Wil jij meer informatie over onze basisscholen in Den Haag? Dat kan! Lees op onze website meer over Basisschool Mandelaplein, Van Damstraat en Schalk Burgerstraat.

Zoek jij nog een passende Islamitische school voor jouw zoon of dochter? Kom kijken bij Yunus Emre. Basisscholen Den Haag? We hebben er drie! Meer weten over onze identiteit of ons onderwijs? Lees het gerust op onze website.